UTC sözü azərbaycan dilində

UTC

Yazılış

  • UTC • 98.3099%
  • utc • 0.5634%
  • UTc • 0.5634%
  • UtC • 0.5634%

* Sözün müxtəlif mətnlərdə yazılışı.

Mündəricat

OBASTAN VİKİ
UTC
Koordinasiya edilmiş ümumdünya vaxtı (ing. Universal Time Coordinated; fr. Universel Temps Coordonné; abbr. UTC) — Qrinviç meridianının orta Günəş vaxtı. Gecəyarıdan hesablanır, Bakı vaxtından 4 saat geridir. Zulu vaxtı (ing. Zulu time; rus. зулусское время) — aviasiya slenqində zamanın Qrinviç meridianına görə dəyərini bildirən ifadə. == Ədəbiyyat == İsmayıl Calallı (Sadıqov), "İnformatika terminlərinin izahlı lüğəti", 2017, "Bakı" nəşriyyatı, 996 s.
UTC+00:20
UTC+00:20 — Saat qurşağı.
UTC+00:30
UTC+00:30 — Saat qurşağı.
UTC+01:00
UTC+01:00 — Saat qurşağı.
UTC+01:24
UTC+01:24 — Saat qurşağı.
UTC+02:00
UTC+02:00 — Saat qurşağı. == Xarici keçidlər == Vikianbarda UTC+02:00 ilə əlaqəli mediafayllar var.
UTC+02:30
UTC+02:30 — Saat qurşağı.
UTC+03:00
UTC+03:00 — Saat qurşağı.
UTC+03:30
UTC+03:30 — Saat qurşağı.
UTC+04:00
UTC + 04:00 — Saat qurşağı. == Xarici keçidlər == "Seychelles Time Zone - Seychelles Current Time - Daylight Saving Time". TimeTemperature.com. İstifadə tarixi: 13 July 2012.
UTC+04:30
UTC+04:30 — Saat qurşağı.
UTC+04:51
UTC+04:51 — 1955-ci ilədək Bombeydə istifadə edilən saat qurşağı. Həmin il standart Hindistan vaxtı (UTC+05:30) ilə olan 39 dəqiqəlik fərq aradan qaldırıldı.
UTC+05:00
UTC+05:00 — Saat qurşağı.
UTC+1
UTC+01:00 — Saat qurşağı.
UTC+2
UTC+02:00 — Saat qurşağı. == Xarici keçidlər == Vikianbarda UTC+02:00 ilə əlaqəli mediafayllar var.
UTC+3
UTC+03:00 — Saat qurşağı.
UTC+4
UTC + 04:00 — Saat qurşağı. == Xarici keçidlər == "Seychelles Time Zone - Seychelles Current Time - Daylight Saving Time". TimeTemperature.com. İstifadə tarixi: 13 July 2012.
UTC+5
UTC+05:00 — Saat qurşağı.
UTC+7
UTC+07:00 — Saat qurşağı.
UTC+8
UTC+08:00 — Saat qurşağı.
UTC-5
UTC−05:00 — Saat qurşağı.
UTC-7
UTC−07:00 — Saat qurşağı.
UTC-8
UTC−08:00 — Saat qurşağı.
UTC±0
UTC±00:00 — Saat qurşağı.
UTC±00
UTC±00:00 — Saat qurşağı.
UTC+05:30
UTC+05:30 — Saat qurşağı. == Xarici keçidlər == "Military and Civilian Time Designations". Greenwich Mean Time. 2016-09-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2006-12-02. "Sri Lanka Time". GreenwichMeanTime.com. 2014-02-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-03-02.
UTC+05:40
UTC+05:40 — Saat qurşağı. == Həmçinin bax == Ümumdünya vaxtı == Xarici keçidlər == Trishna Gurung 15 minutes of fame (англ.) // Nepali Times. — 25–31 июля 2003. — No. 155.
UTC+05:45
UTC+05:45 — Saat qurşağı.
UTC+06:00
UTC+06:00 — saat qurşağı.
UTC+06:30
UTC+06:30 — Saat qurşağı.
UTC+07:00
UTC+07:00 — Saat qurşağı.
UTC+07:20
UTC+07:20 — Saat qurşağı. == Həmçinin bax == Ümumdünya vaxtı == Xarici keçidlər == "www.math.nus.edu.sg, Why is Singapore in the "Wrong" Time Zone?". İstifadə tarixi: 6 January 2014.
UTC+07:30
UTC+07:30 — Saat qurşağı.
UTC+08:00
UTC+08:00 — Saat qurşağı.
UTC+08:30
UTC+08:30 — Saat qurşağı.
UTC+08:45
UTC+08:45 — Saat qurşağı.
UTC+09:00
UTC+09:00 — Saat qurşağı.

Tezlik illər üzrə

Sözün tezliyi - sözün mətnlərdə hansı tezliklə rast gəlinmə göstəricisidir. Bu rəgəm 1 000 000 söz arasında sözün neçə dəfə meydana gəlməsini göstərir.

Ümumi • 1.53 dəfə / 1 mln.
2010 0.09
2015 •• 0.51
2016 •••• 1.56
2017 •••••••• 3.58
2018 •••••••••••••••• 8.09
2019 •••••••••••••••••••• 10.15
2020 ••• 1.46

Oxşar sözlər

#utc nədir? #utc sözünün mənası #utc nə deməkdir? #utc sözünün izahı #utc sözünün yazılışı #utc necə yazılır? #utc sözünün düzgün yazılışı #utc leksik mənası #utc sözünün sinonimi #utc sözünün yaxın mənalı sözlər #utc sözünün əks mənası #utc sözünün etimologiyası #utc sözünün orfoqrafiyası #utc rusca #utc inglisça #utc fransızca #utc sözünün istifadəsi #sözlük